Een boom vol knuffels

Geschreven door Redactie
Een boom vol knuffels

Hoe het dappere meisje Jana omgaat met een levensgroot verlies.

Wanneer Jana op een akelige winternacht wakker schrikt, is haar leven voorgoed veranderd. Getekend door een levensgroot verlies, moet Jana een manier vinden om erover te praten. Met Een boom vol knuffels maakt Angélique Le Grand het ouders en/of verzorgers mogelijk om kinderen te leren over en te steunen tijdens een periode van rouw. Hierbij beperkt zij zich niet tot de eerste periode na het verlies van een naaste, waarin het verdriet nog vers is, maar neemt ze de lezer mee door de seizoenen heen. Het zijn ontroerende lessen, verpakt in een prachtig boek met passende illustraties van Nadine de Burlett. Dit prentenboek wordt sinds vrijdag 16 september uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dit boek is geschreven voor kinderen die hun liefste opa, oma, papa, mama, broertje of zusje of andere dierbare voor altijd moeten missen. Als je weleens te maken hebt gehad met zo'n verlies is het fijn om erover te lezen en er samen over te praten. Grote zus Jana van zes jaar schrikt op een akelige winternacht wakker. Haar leven is voor altijd veranderd. Eigenlijk kan niemand geloven wat er is gebeurd. En Jana al helemaal niet. Met wie ga jij dit boek samen lezen?

Over de auteur

Angélique Le Grand is moeder van twee volwassen kinderen. Zij werkt in de medische onderzoekswereld en studeerde o.a. Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2000-2003). In haar praktijk heeft zij gewerkt met kinderen die te maken kregen met rouw en verlies. Naar aanleiding van een recent traumatisch verkeersongeval recht voor haar huis, schreef zij dit verhaal. Ze wil hiermee kinderen en ouders/verzorgers die ook een verlieservaring hebben doorgemaakt, een helpende hand bieden.

Boekgegevens

Titel: Een boom vol knuffels - Hoe het dappere meisje Jana omgaat met een levensgroot verlies
Auteur: Angélique Le Grand
Verschijningsdatum: 16-09-2022   

Aantal pagina's: 58
ISBN: 9789464680737   Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: 24,50 euro   Uitvoering: Hardcover
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Onze Ambassadeurs