Noorderkerk van led-verlichting voorzien

Geschreven door Redactie
Noorderkerk van led-verlichting voorzien

Draadloos aan te sturen verlichting werkt optimaal 


Aan de transformatie van het monumentale gebouw dat Noorderkerk heet is recent een nieuw element toegevoegd: Led verlichting die draadloos te bedienen is. Niet alleen de glas-in-loodramen, maar ook de verticale balken in het kerkgebouw worden op subtiele wijze verlicht. De renovatie heeft ruim twee jaar in beslag genomen, waarbij CLS tekende voor led verlichting.  


Evenementenlocatie 


De Noorderkerk bevindt zich tussen het Kleine Noord en de Veemarkt in Hoorn. Het is een middeleeuwse gotisch kerk, gebouwd tussen 1441 en 1519. Het gebouw verteld veel over de geschiedenis van Hoorn. De Noorderkerk is sinds 2017 in particuliere handen en is nu in gebruik als historische-evenementenlocatie. Er zijn drie verschillende ruimten, dat varieert in grootte van 60 tot 1.200 vierkante meter. 


Draadloos dimmen 


Met name de mogelijkheden om de verlichting aan te sturen inmiddels van draadloze bediening is veelal een bepalend argument. In monumentale gebouwen is het namelijk vaak niet toegestaan om extra bekabeling aan te brengen en dan is het draadloos systeem van led verlichting de perfecte mogelijkheid om te kunnen dimmen of sferen te programmeren. 


Onze Ambassadeurs