Succes voor karter Luca Kane Houghton uit Hoorn

Geschreven door Redactie
Succes voor karter Luca Kane Houghton uit Hoorn

Hij woont in Bahrein, maar is de laatste maanden veel te vinden in Hoorn, waar zijn moeder vandaan komt, om zijn snelheid te tonen in nationale en internationale kartcompetities.

En dat gaat Luca Kane Houghton uitstekend af. De elfjarige rijder werd zondag tweede in de Mini Parilla-klasse tijdens de laatste ronde van de Strijense clubcompetitie.

Derde, tweede en derde in de raceuitslagen. Een knap resultaat van Luca. Dat zorgde dan ook voor een brede lach op zijn gezicht. “Ik ben best wel blij. Dit is een goed resultaat”, zei hij in het Engels, want ondanks zijn Nederlandse moeder (uit Hoorn) spreekt Luca geen Nederlands.

Hoewel Luca dus in Bahrein woont, is hij voor zijn sport regelmatig op de Nederlandse en Belgische buitenbanen te vinden. Hij heeft in Bahrein alleen getraind. Er zijn daar nog geen races, omdat het aantal bestemmingen oploopt. En er is in Nederland veel betere competitie dan in Bahrein vertelt Luca.

Komend weekeinde rijdt Luca de tweede ronde van het Benelux-kampioenschap. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België, tegen de Franse grens. De talentvolle karter kijkt ernaar uit.


Onze Ambassadeurs