Afdeling Westerhaven in quarantaine wegens coronabesmetting

Geschreven door Redactie
Afdeling Westerhaven in quarantaine wegens coronabesmetting

Bij verzorgingshuis Westerhaven is één coronabesmetting vastgesteld bij een clïent. Door de besmetting moet de hele afdeling in quarantaine, licht woordvoerder Els Harder van Wilgaerden toe. 

Het is het eerste coronageval op dit moment van onze zeventien locaties. Het is heel vervelend maar gezien de toename in de cijfers, bijna onvermijdelijk. Er wordt plaatselijk opgeschaald. In eerste instantie wordt gekeken of alleen de cliënt zelf in quarantaine kan, maar in verband met verdenking van verspreiding, is de hele afdeling nu in quarantaine.

Mondkapjesplicht

Dat betekent dat de afdeling afgesloten wordt en uitsluitend de medewerkers van dat team op de afdeling mogen werken. Harder: De teams waren al per afdeling opgesplitst. Het personeel kleed zich op de afdeling om in beschermende kleding en heeft een eigen in- en uitgang in het gebouw. Al het personeel draagt ter preventie momenteel een mondkapje.

Eerder liet de zorgorganisatie weten al weer extra scherp te zijn met de opkomst van de tweede golf. Aan het einde van de week wordt een nieuwe informatievoorziening voor het zorgpersoneel gelanceerd. 

Voor hoe lang de afdeling op slot blijft, hangt af van de situatie. In ieder geval voor de komende twee weken blijft de quarantaine gelden.

Onze Ambassadeurs