Foto-expositie Expoost in kader van Regenboogweek

Geschreven door Redactie
 Foto-expositie Expoost in kader van Regenboogweek

‘Liefde is van iedereen!’ is het thema van de jaarlijkse regenboogviering tijdens de West-Friese Regenboogweek van 10 tot en met 18 oktober. In het kader daarvan is in Expoost in Hoorn een week lang een foto-expositie van Kenneth Stamp te zien.

Fotograaf Kenneth Stamp maakte vorig jaar een serie portretten van LHBTI-ers met als fraai decor de museumboerderij in Hoogwoud. De laatste bewoner van de stolpboerderij, Adriaan Donker (1916-1984), was een veelzijdig West-Fries met een brede interesse in kunst en cultuur. Iedereen was welkom op de boerderij. Leeftijd, afkomst en geaardheid waren ondergeschikt, belangrijker was wie men was. Voor Adriaan was iedereen gelijk.

Geïnspireerd op de levensvisie van Adriaan Volker en de landelijke locatie waar hij zijn veelzijdige leven geleefd heeft, maakte Kenneth Stamp een fotoserie waarin liefde en waardering voor de medemens centraal staat, met een knipoog naar het landelijke leven. Een groot deel van deze fotoserie is nu een week te zien bij Expoost, Roode Steen 15 in Hoorn.

De expositie in Expoost is tot stand gekomen in samenwerking met LHBTI West-Friesland en een aantal West-Friese gemeenten waaronder de gemeente Hoorn. De expositie wordt geopend door wethouder Simon Broersma. Hij en zijn echtgenoot hebben ook meegedaan aan de fotoshoot van Kenneth Stamp. Tijdens de expositie zijn twee foto’s van hen te bewonderen. Over het belang van de Regenboogweek zegt de wethouder: “De Regenboogweek betekent voor mij dat wij uitstralen dat iedereen er toe doet, dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. De kleuren van de regenboog symboliseren de diversiteit in mensen. Het gaat over persoonlijke vrijheid en gemeenschapszin. Daarnaast is de Regenboogweek gewoon een ontzettend leuke en gezellige week voor iedereen in en om Hoorn.”

Wie de expositie bewonderd heeft in de zalen van Expoost, kan daarna genieten van de fraaie beeldentuin. In samenwerking met stichting In Den Beginne worden met enige regelmaat beelden toegevoegd. Er is werk te zien van onder andere Petry Claassen, Bert Poot, Dick Simonis, Linda Verkaaik, Eric Dolfij, Hetty Looman, Marcel Prins en Lia Verstege.
De foto-expositie is van 10 tot en met 18 oktober te bezichtigen. Expoost is geopend op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis, natuurlijk op de anderhalve meter-basis en volgens de protocollen. Alles is eraan gedaan om het publiek veilig te ontvangen in de zalen en de tuin van het pop-up museum.

Meer informatie: www.expoost.nl.

Onze Ambassadeurs