Gemeente komt bewoners Havenkwartier tegemoet

Geschreven door Redactie
Gemeente komt bewoners Havenkwartier tegemoet

De bewoners van het Havenkwartier in Hoorn zijn blij dat de gemeente zes betaalde parkeerplaatsen op de Oude Doelenkade tijdelijk heeft vrijgemaakt voor vergunninghouders.

Zo heeft de handtekeningenactie op de valreep toch geholpen. Die actie diende om de gemeente te vragen omwonenden tegemoet te komen nadat de gemeente in mei dit jaar elf vergunningplaatsen in het Havenkwartier beschikbaar had gesteld aan de door de coronacrisis getroffen horeca. De horeca kon op deze manier haar terrassen uitbreiden.

In juli 2020 stuurde de bewonersgroep 50 handtekeningen van bewoners van het Havenkwartier naar de gemeenteraad en burgemeester en wethouders van Hoorn. De boodschap was: wij gunnen de horeca extra ruimte in deze lastige tijd, maar haal geen parkeerplaatsen van bewoners weg, zonder vervangende plaatsen aan te wijzen. Annette Snaas, wonend aan de Oude Doelenkade 37 en initiatiefnemer van de handtekeningenactie: ”Het kost ons  grote moeite om ’s avonds een parkeerplaats in de buurt te vinden. Veel vergunninghoudersplaatsen worden al langere tijd bezet gehouden door auto’s zonder vergunning. Sinds eind mei moesten wij nog veel vaker rondjes rijden en zoeken om een plekje voor onze auto te vinden.”

Onze Ambassadeurs