Horeca-eigenaren woest om mogelijke sluiting

Geschreven door Redactie
Horeca-eigenaren woest om mogelijke sluiting

In de strijd tegen het corona virus gaat de horeca mogelijk opnieuw op slot. Dat bevestigen ingewijden aan de NOS.

Tevens zal de verkoop van alcohol door winkels in avonduren worden verboden. Noord-Hollandse horeca-ondernemers willen het er niet bij laten zitten: "Wij gaan de barricade op!"

"Dat voelt zo stom als ondernemer", Rob Baltus van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noord-Holland en zelf eigenaar van restaurant de Nadorst in Blokker, windt er geen doekjes om na het horen van de mogelijk terugkerende maatregel. "Je doet alles om te zorgen dat het voor elkaar is en dan krijg je weer een klap in je nek." Baltus ziet ook wel in dat er iets moet gebeuren om het virus terug te dringen, maar volgens hem is de horeca wederom de gebeten hond. "Als ik hoor dat ik morgen weer moet sluiten, kan ik weer een voorraad van duizenden euro's weggooien. Ze willen de bewegingen beperken, dus ik begrijp dat een nieuwe sluitingstijd van bijvoorbeeld 18.00 uur geen optie is. Dan wordt het alleen maar drukker met de lunch, maar wij zijn volgens mij nu echt de enige groep die geraakt worden." Voor hoe lang de maatregel zal gelden is nog onbekend. Bij de persconferentie van dinsdagavond zal naar alle waarschijnlijkheid weer een routekaart getoond worden met duidelijkheid over toe- en later afnemende maatregelen.

Het is nog niet zeker of de horeca moet sluiten. Vandaag om 19.00 uur maakt premier Mark Rutte in een persconferentie de nieuwe maatregelen bekend.

Onze Ambassadeurs