Zestien auto's vernield in Hoorn

Geschreven door Redactie

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Kersenboogerd meerdere auto's vernield en bekrast.

Maar liefst zestien aangiftes zijn er sindsdien binnengekomen vanuit de wijk. Guido Breuker van politieke partij HOP Hoorn vindt dat het onderdeel is van een groter probleem en gaat raadsvragen stellen.

"Dit is niet de eerste keer", steekt Guido Breuker van HOP Hoorn van wal. "Een paar maanden geleden is er een auto in brand gestoken, er zijn ruiten ingeslagen en we hebben regelmatig last van vuurwerk in de wijk." Volgens Breuker heerst er een gevoel van onveiligheid in de wijk vlakbij het stationsgebied. "Uit onderzoek van Intermaris blijkt dat een derde van de bewoners hier weg zou willen, dat is schrikbarend hoog." Er zijn de afgelopen jaren wel dingen gedaan om de situatie te verbeteren, stelt hij. Maar het is niet voldoende. "Als raadslid proef en merk ik dat onder de mensen het gevoel heerst: we maken steeds meldingen, maar er verandert hier toch nooit wat." Dat vindt het raadslid alarmerend. "Als je leest dat mensen in de avond hun deur niet meer uitgaan, omdat ze zich niet veilig voelen dan moet er wat gebeuren."

Raadslid Guido Breuker wil de klachten verzamelen om het probleem bij het bestuur van de stad onder de aandacht te brengen. "Ik wil weten wat we hier op de korte termijn aan kunnen doen om de situatie te verbeteren en of het probleem onder de aandacht van de gemeente is." Zelf ziet hij ook een oplossing in meer toezicht en handhaving. "Bewoners durven de overlastgevers niet aan te spreken, de professionals moeten dit aanpakken, zodat de mensen zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen wijk." De politie heeft vooralsnog zestien aangiftes ontvangen. Een politiewoordvoerder laat weten dat er een onderzoek is gestart naar de dader. Zij roepen iedereen die getuige is geweest van een vernieling of in bezit is van camerabeelden waar de daders mogelijk op staan zich te melden.

Onze Ambassadeurs