Foto Expositie in Museum Sow to Grow

Geschreven door Redactie
Foto Expositie in Museum Sow to Grow

Aan de expositie ging een fotowedstrijd met hetzelfde thema vooraf. Liefst 39 deelnemers zonden 58 foto’s, van een hoge kwaliteit, die in aanmerking kwamen voor een prijs.

De uiteindelijke winnaar is Yvonne Gruis uit Berkel en Rodenrijs met haar foto van een appel. De expositie duurt tot en met vrijdag 18 december 2020 en kan gecombineerd worden met een bezoek aan het interactieve Museum Sow to Grow. Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Een stilleven is een afbeelding van onbeweeglijke objecten, mogelijk een artistieke compositie van roerloze of levenloze voorwerpen. Met het aantal van 58 ingezonden foto’s voor de wedstrijd, afkomstig van 39 inzenders uit het gehele land, mag gerust van een groot succes gesproken worden. Wanneer je naar de stillevens in deze expositie komt kijken, komen de woorden onbeweeglijk, roerloos of levenloos zeker in eerste instantie niet bij je op, maar laat je verrassen. De, door de deelnemers ingezonden foto’s, tonen juist leven. Ze laten fruit zien waar je zo een hap uit zou willen nemen, bloemen die je een mooie plek in huis zou willen geven en groenten waar je een heerlijke schotel mee zou willen bereiden. De composities waarvoor de makers hebben gekozen, laten hun liefde voor dit kunstgenre in al zijn facetten zien. De zorgvuldig gekozen objecten laten in veel gevallen een duidelijke link met Sow to Grow zien, waar andere objecten om meer verbeeldingskracht vragen. Kijk goed om je heen en laat je meenemen in de wereld van het stilleven in de fotografie.



Onze Ambassadeurs