Hoornse Joey Vriend brengt zijn eerste album uit

Geschreven door Redactie
Hoornse Joey Vriend brengt zijn eerste album uit

Na tien jaar liedjes schrijven vond de Hoornse Joey Vriend het toch wel eens tijd worden voor een album. Afgelopen vrijdag bracht hij zijn debuutalbum Hiding At First Light uit.

Verdeeld over drie shows presenteerde Joey Vriend afgelopen zaterdag zijn eerste album, in de aanwezigheid van een handje vol genodigden. Niet ideaal, zo’n anderhalvemeter opstelling, al ziet Joey er ook wel weer het voordeel van in: "Ik heb nu voor de eerste keer drie shows uitverkocht, wie kan dat zeggen", grapt hij.

Hoewel Joey al ruim tien jaar muziek maakt, liet een eerste album nog best een tijdje op zich wachten. We moesten het al die tijd doen met zijn EP Haunting Me, die de singer-songwriter in 2015 uitbracht. Maar in 2020 is het toch echt tijd geworden voor een debuutplaat. Hiding At First Light bevat tien mooie, kleine singer-songwriterliedjes. Zorgvuldig opgenomen en geproduceerd in en door de Hoornse Mi5 studio’s. Een opvallende verschijning op de plaat is het nummer Dreaming, waar Joey zichzelf begeleidt op de piano. Dat deed hij nog niet eerder. Toch is dit niet helemaal nieuw voor de Hoornse artiest: “Ik componeer vaak op de piano, maar verwerk dit eigenlijk nooit in mijn optredens. Ik treed vaak op in kroegen, daar is vaak geen piano aanwezig." 

Onze Ambassadeurs