Camera’s op WFO maken bedrijvenpark nog veiliger

Geschreven door Redactie
Camera’s op WFO maken bedrijvenpark nog veiliger

De wens stond al langer op het lijstje: cameratoezicht op bedrijvenpark WFO. Maandag 19 oktober werden de camera’s na een het plaatsen van een bord ‘cameratoezicht’ door wethouder Harry Nederpelt officieel ‘aangezet’.

Daarmee is een volgende stap gezet naar een toekomstbestendig bedrijvenpark WFO; een aantrekkelijk en veilig terrein om te ondernemen.

Eigenlijk is het terrein al heel veilig. De wens voor cameratoezicht kwam niet voort uit veel inbraken op het terrein. Sinds de camera’s in het voorjaar actief zijn, is er slechts één keer gevraagd om opgenomen beelden na een inbraak in een bedrijfspand. Het cameratoezicht, aangevuld met de al aanwezige surveillance, moet het terrein behoeden voor ondermijning, zoals de aanwezigheid van hennepkwekerijen, drugslabs en illegale handel. De duidelijk zichtbare camera’s en het onthulde bordje ‘cameratoezicht’ hebben hierdoor ook een preventieve werking. De camerabeveiliging is mede gerealiseerd door het Ondernemersfonds Medemblik.

Naast de camera bij het fietspad vanaf de Zwaagdijk staat er ook een camera op de Zaadmarkt, recht tegenover de rotonde bij de ingang van WFO-West, het terrein waarop onder andere Action en Rabobank zijn gevestigd. De camera’s zijn 24 uur per dag actief, maar worden niet actief uitgekeken. Wel verzamelen de camera’s de kentekens van alle auto’s die het terrein oprijden. Deze kentekens worden realtime vergeleken met een lijst van door politie en justitie gesignaleerd staande kentekens. De beelden worden in verband met de privacy na zeven dagen verwijderd.





Onze Ambassadeurs