Buurtfonds voor snelle financiering buurtprojecten

Geschreven door Redactie
Buurtfonds voor snelle financiering buurtprojecten

Door Postcode Loterij geld beschikbaar voor eenzame ouderen, samen eten en stadscampings

Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen vanaf vandaag bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke wijngaard, de ontwikkeling van een stadscamping of wandelen met eenzame ouderen. Om een goed idee snel vleugels te geven, is de aanvraagprocedure kort.

De afgelopen periode zijn er al 39 buurtprojecten gefinancierd waaronder: de ontwikkeling van een stadscamping in Den Helder, het project Tuin & Buurt in Haarlem waar jongeren op het land werken, Maarsbergen aan Tafel, waar buurtbewoners samen eten en recepten uitwisselen, de ontwikkeling van een wijngaard in de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel, en een uitbreiding van de activiteiten van Pupillenkidz in Delfshaven Rotterdam. Deze projecten maken ieder op een eigen manier Nederland een beetje mooier.

Stichting DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. DOEN ondersteunt vernieuwende initiatieven van voorlopers en geeft deze een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. DOEN is opgericht door de Nationale Postcode Loterij om vernieuwende initiatieven te steunen en ontvangt hier jaarlijks een bijdrage voor. Zie ook http://www.doen.nl\

Onze Ambassadeurs