Samenscholingsverbod Rondeelstraat in Kersenboogerd: Hoornse partijen bezorgd om wijk

Geschreven door Redactie
Samenscholingsverbod Rondeelstraat in Kersenboogerd: Hoornse partijen bezorgd om wijk

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft een samenscholingsverbod afgegeven voor de Rondeelstraat in Hoorn. De straat en omgeving hebben al langere tijd last van geluidsoverlast, passanten wordt de doorgang geblokkeerd en vrouwen worden nageroepen en gefloten.

Buurtbewoners mijden het plein of gaan zelfs 's avonds niet naar buiten en verschillende partijen hebben vragen aan de raad gesteld. 

In het gebied rondom de Rondeelstraat hebben de bewoners structureel last van lawaai, intimidatie, vernielingen en overlast door een steeds terugkerende groep van zo'n twintig personen.

De gemeente zegt dat de overlast het afgelopen jaar flink toegenomen is. Het probleem is dermate ernstig dat de burgemeester een maatregel nodig vindt: er gaat actief gehandhaafd worden op een samenscholingsverbod in deze buurt. Het verbod is drie maanden geldig en wordt na die periode geëvalueerd en mogelijk verlengd. 

Vier Hoornse partijen hebben vragen aan de raad gesteld over de situatie in de buurten rondom Station Kersenboogerd. Fractievoorzitter Guido Breuker vindt niet alleen de incidenten zorgelijk, maar ook de beleving van de inwoners. Uit een rondgang onder bewoners signaleert hij dat bewoners weinig merken van 'extra toezicht' zoals eerder is beloofd. 

Onze Ambassadeurs