Kinderen moeten op eigen niveau gymles krijgen

Geschreven door Redactie

De gymles op de basisschool moet anders. Dat zegt sportonderzoeker Sebastiaan Platvoet. Hij vindt dat je net als bij rekenen en taal, moet je ook op je eigen niveau kunnen gymmen. Daardoor wordt het volgens de onderzoeker voor iedereen leuker.

Als je hard kunt rennen, of juist heel goed bent met een bal, kan dat handig zijn tijdens gym. Maar als je die dingen moeilijk vindt, maakt dat de les minder leuk. Want tijdens een gymles wordt vaak van iedereen hetzelfde verwacht.

Als je minder goed bent in gym kun je daardoor een hekel krijgen aan gym. En kinderen die al wat beter zijn, kunnen zich gaan vervelen. Door beter te kijken naar wat iemand kan, wordt de gymles leuker. En is de kans groter dat ze later beter worden in sport .Onze Ambassadeurs