Raad buigt zich over begroting 2021

Geschreven door Redactie
Raad buigt zich over begroting 2021

Op dinsdag 3 november buigt de Hoornse raad zich over de begroting 2021.

Vanwege de situatie rond corona werd de begrotingsvergadering sterk ingekort.

De raadsfractie hebben hun algemene beschouwingen schriftelijk ingediend. Verder hebben de raadsfracties aangekondigd tijdens de vergadering op 3 november drie amendementen en 9 moties in te dienen.


Vanwege het inkorten van de behandeling van de begroting hebben de raadsfracties hun algemene beschouwingen en raadsinstrumenten (moties en amendementen) schriftelijk ingediend. Deze zijn terug te vinden via de website van de gemeente Hoorn (https://bit.ly/37Horgd). Op vrijdag 30 oktober reageert het college op de aangekondigde raadsinstrumenten en gaat zij eventueel in op de schriftelijke algemene beschouwingen van de raadsfracties. Op 3 november start de begrotingsbehandeling. Vanwege corona kan hier helaas geen publiek bij zijn. De vergadering is live te volgen of later terug te zien via www.hoorn.nl/gemeenteraad.



Amendementen


Bewaakte fietsenstalling binnenstad (D66, VOCHoorn)

Deze partijen stellen voor om structureel 50.000 euro vrijmaken om een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad te realiseren. Dit geld zou vrijgemaakt kunnen worden door het gelijktrekken van het parkeertarief in het havengebied met dat van het centrum.


IKEC in Risdam-Noord (VVD, DRP, CDA, Fractie Tonnaer)

Deze fracties willen dat eind 2022/begin 2023 in Risdam-Noord een IKEC gerealiseerd wordt, en niet op de locatie hockeyvelden aan de Nieuwe Steen. Voorstel is om dit IKEC te koppelen aan HSV Sport. De partijen willen hiervoor 80 tot 120.000 euro vrijmaken, te dekken uit het budget incidenteel onvoorzien.


Begroting 2021 en verder (VVD, CDA, DRP, Fractie Tonnaer)

Deze fracties doen alternatieve bezuinigingsvoorstellen. Zo willen zij geld besparen door wijklabs en wijkcentra te integreren, de inhuur van externen in te perken en de bijstandsnorm tot 120% te maximeren. Dit geld willen zij inzetten om een aantal bezuinigingsvoorstellen terug te draaien. Voorbeelden zijn onder meer het aanleggen van een wijkpark in Bangert en Oosterpolder, verbeteren van de verkeersveiligheid, de verbouwing van het Westfries Museum en het opwaarderen van het loonfunctiegebouw voor medewerkers van de gemeente Hoorn.


Onze Ambassadeurs