Mobiel dataverbruik met 34,5% gestegen sinds corona

Geschreven door Redactie
Mobiel dataverbruik met 34,5% gestegen sinds corona

Het mobiel dataverbruik is sinds de coronacrisis met meer dan een derde gestegen. In het eerste kwartaal is er in Nederland meer dan 200 miljard MB mobiele data verbruikt. In tegenstelling tot veel andere branches, heeft de crisis de telecomwereld juist een boost gegeven.

Providers zagen sinds de komst van corona ook de vraag naar abonnementen met onbeperkt internet en bellen stijgen. Mensen lijken sinds de crisis meer digitaal verbonden dan ooit. Pricewise onderzocht de relatie tussen corona en het mobiel dataverbruik.

De Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) laat zien dat er in het eerste kwartaal van 2020 meer dan 200 miljard MB aan mobiele data is verbruikt. Dit betreft een stijging van maar liefst 34,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Het is al bekend dat mobiel dataverbruik in Nederland de laatste jaren stijgt, maar zo’n grote stijging is uitzonderlijk. Streamings diensten zoals Netflix, Videoland en Disney+ merken dan ook een groot verschil in drukte vergeleken met de periode voor corona. Ook om te streamen maken veel mensen gebruik van hun mobiele data. Daarnaast willen mensen toch op een veilige manier met elkaar in contact blijven. Dit gebeurt veelal via FaceTime en WhatsApp. Veel mobiele data wordt gebruikt voor amusement en het behouden van contact.






Onze Ambassadeurs