Recept van de week: One pot garlic parmesan pasta
One pot garlic parmesan pasta, een pasta in een een romige saus die je maakt met roomboter, room en Parmezaanse kaas echt heerlijk! Dus mocht je vandaag zin hebben in een heerlijke pasta, die binnen een mum van tijd op tafel staat, maak dan deze pasta!
Ingrediënten: voor 4 porties
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 kopjes kippenbouillon (470 ml)
- 235 ml slagroom
- 225 g fettuccine
- zout en peper, naar smaak
- 25 gram Parmezaanse kaas (25 g)
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
Voorbereiding:
Verhit ongezouten boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak deze roerend, ongeveer 1-2 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, slagroom en fettuccine toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng de pan aan de kook, zet het vuur lager, af en toe roeren en ongeveer 18-20 minuten sudderen tot de pasta gaar is. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Serveer onmiddellijk en bedek met peterselie. Eet smakelijk!