3 mannen aangehouden na verdenking op diefstal

Geschreven door Redactie
 3 mannen aangehouden na verdenking op diefstal

Dinsdagochtend hield de politie drie mannen aan op verdenking van winkeldiefstal en het voorhanden hebben van wapens. De verdachten zijn mannen van 24, 19 en 18 jaar oud uit Vlaardingen, Amsterdam en Almere.

Rond 10:20 uur werd er bij de politie gemeld dat er drie mannen uit een taxi waren gestapt. Zij hadden een grote tas bij zich waarin zij, uit het zicht tussen geparkeerd staande auto’s in, aan het rommelen waren. De persoon die het had gemeld vertrouwde de situatie niet meer, omdat de mannen erg goed bedekt waren en hun capuchon diep over hun ogen hadden getrokken. Kort daarna kwam er een tweede melding binnen dat er kleding was gestolen vanuit een winkel. Mogelijk ging het om dezelfde mannen.

In het centrum werd er door de politie een 24-jarige man aangehouden. Hij werd herkend als degene die in een winkel een jas had gestolen. Op de vlucht had hij de jas al ergens achter gelaten, zodat hij weer terug naar de winkel kon.

De agenten kwamen in het centrum twee andere verdachten tegen op de Grote Noord. Tijdens de fouillering bleek het dat ze een vuurwapen bij zich hadden. Alle drie verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij ook in verzekering gesteld.

De twee vuurwapens zijn in beslag genomen. Deze wapens worden door specialisten onderzocht. Hieruit moet blijken of ze geschikt zijn om mee te schieten of dat zij alleen geschikt zijn om ermee te dreigen.


Onze Ambassadeurs