Collectie Van der Zel weer te zien bij Oud Hoorn

Geschreven door Redactie
Collectie Van der Zel weer te zien bij Oud Hoorn

Onder de titel ‘Historische foto’s van Hoorn’ is in de Kerkmeijerzaal van de Vereniging Oud Hoorn tot eind 2020 een tentoonstelling te zien van ansichten met daarop afgebeeld Hoornse stadsgezichten en inwoners van de stad.

Deze expositie, samengesteld door Marit Veerman, Femke Uiterwijk en de dit jaar overleden Trudy de Rooij, was in 2008 al eens eerder te zien.

De drie konden toen gebruik maken van de gigantische ansichtkaartenverzameling van Giel van der Zel, die op 1 januari 2007 overleed en zijn collectie naliet aan Oud Hoorn. Gezien de grote belangstelling voor oude stadsbeelden van de laatste jaren werd het tijd voor een herhaling. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de winkel van Oud Hoorn in het Oost-Indisch Pakhuis aan Onder de Boompjes. De winkel is open op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag 10 tot 14 uur. Vanwege de nieuwste maatregelen heeft het bestuur van de Vereniging Oud Hoorn besloten om de deur van de winkel aan Onder de Boompjes de komende 14 dagen gesloten te houden, zodat de openingstijden op 20 november ingaan.

Onze Ambassadeurs