Ieder bed een iPad bij Dijklander Ziekenhuis

Geschreven door Redactie
 Ieder bed een iPad bij Dijklander Ziekenhuis

Sinds 2014 stelt het Dijklander Ziekenhuis iPads beschikbaar voor patiënten. Op de iPad kunnen patiënten onder andere televisie kijken, een spelletje spelen, informatie lezen over de afdeling waar ze zijn opgenomen en inloggen in Mijn Dijklander om inzicht te krijgen in het medisch dossier.

De iPads werden al gebruikt in het ziekenhuis in Hoorn, maar nu krijgen ook patiënten in Purmerend een iPad in bruikleen.

Ook komt er op iedere iPad een vernieuwde versie van de Dijklander app. Hiermee wordt het opzoeken van televisie, spelletjes en informatie nog gemakkelijker. Ook wordt het mogelijk om via de iPad te luisteren naar Waterland radio, de eigen ziekenhuisomroep.

En omdat sommige patiënten de iPad graag mee naar huis zouden willen nemen, is elke iPad beveiligd tegen diefstal. Zodra een iPad zich buiten het ziekenhuis bevindt, wordt er een alarm uitgestuurd en wordt de iPad op afstand onklaar gemaakt. Naast de iPads zijn ook alle patiëntenbedden in Purmerend vernieuwd, een verdere renovatie van de verpleegafdelingen staat nog op de planning voor de toekomst.

Onze Ambassadeurs