Politie waarschuwt voor overvallen via datingapps

Geschreven door Redactie
Politie waarschuwt voor overvallen via datingapps

Politie Midden-Nederland waarschuwt voor overvallen en berovingen via datingapps. De laatste maanden zijn veel mensen beroofd, afgeperst en bedreigd toen ze met een date thuis afspraken.

Steeds vaker spreken mensen op een eerste date thuis af, hierdoor wordt de kans op een incident groter. Dat merkt ook de politie. In de laatste twee weken deed de politie in de provincie Utrecht al zes aanhoudingen voor het afpersen, beroven of overvallen van een slachtoffer die ze kennen via een dating app.


Daten op een veilige manier   

Ten eerste is het advies om af spreken op een openbare plek. Bijvoorbeeld in een café, restaurant of een park. Een café of een restaurant is met de coronamaatregelen wat lastig, maar zorg dat je niet achter een voordeur of naar een verlaten plek gaat. Ook is het belangrijk om niet te snel je adres te geven, doe dit pas als je iemand wat beter kent. Als je iemand graag wil zien maar nog niet zo goed kent, kan je ook voorstellen om te videobellen. Zo kan je elkaar zien en leer je elkaar kennen op een veilige manier.


Als je slachtoffer bent geworden van een misdrijf, stap dan altijd naar de politie. 

Onze Ambassadeurs