Wat schaft de pot?

Geschreven door Redactie
Wat schaft de pot?

Marijn werkt bij Stichting Bargerveen en heeft eerder eens een lezing over de Grauwe Klauwier verzorgd. Stichting Bargerveen werkt aan een duurzaam herstel en behoud van natuur.

Door onderzoek, beheerexperimenten en monitoring, ontwikkelen zij ecologische kennis en vertalen deze in nauwe samenwerking met terreinbeheerders naar de praktijk. De lezing van vanavond heeft als titel “Wat schaft de pot?

Onderzoek aan dieet en plooiaanbod bij bedreigde diersoorten”. Voldoende voedsel is een van de vereisten voor overleving en het krijgen van nakomelingen. In natuurbeheer en bescherming komt hier steeds meer aandacht voor. Maar hoe onderzoek je het dieet en voedselaanbod voor soorten als Grauwe Klauwier, Zwarte specht en Eikelmuis? Marijn gaat ons een unieke inkijk geven in hoe zo’n onderzoek in zijn werk gaat. In verband met de huidige coronaregels zal deze lezing digitaal plaats vinden via ZOOM en kan je hem vanuit je eigen huis volgen. De lezing start om 20.00 uur en rond 22.00 uur zal deze afgerond worden. Om de lezing bij te joinen heb je een link nodig die je kunt opvragen bij Jan-Pieter de Krijger via e-mail: n.h.secretaris@hoorn.knnv.nl.

Onze Ambassadeurs