Hoornse zorg voor zorgklanten

Geschreven door Redactie
Hoornse zorg voor zorgklanten

De gemeente Hoorn wil het beleid om zorgklanten te laten begeleiden door participatiecoaches voortzetten. De bijstandsgerechtigden die nog niet ontwikkelbaar zijn naar werk krijgen naast een uitkering van WerkSaam hulp om te participeren in de samenleving.

De inzet participatiecoaches is succesvol geweest en zal naar de wens van het college gecontinueerd dienen te worden.

De inzet van de coaches wordt gefinancierd vanuit het budget voor couleur locale. Dit bedraagt 10 % van het budget dat voor de participatie is bestemd. De overige 90% gaat naar WerkSaam. Het voorstel van het college is om de huidige koers te formaliseren en het benodigde budget hiervoor voor dit en de komende jaren vast te stellen. Voor 2020 is dat 116.000 euro en voor de jaren daarna 146.000 euro. Het CDA gaf direct aan dat er uit de pot couleur locale naast de financiering van de participatiecoaches niets anders meer betaald kan worden. Dat wordt door meer fracties opgemerkt en hoewel er steun is voor de inzet van de coaches wil men voor vijf van de zes zaken die niet meer kunnen worden gerealiseerd geld overhouden. D66 maakt het weinig uit, uit welk potje het een en ander wordt betaald, het gaat over dezelfde doelgroep.

Toezegging van de wethouder betreft ook een jaarlijkse evaluatie. Van het geld dat er toch nog overblijft is het mogelijk ook nog iets te realiseren van wat eerder toegezegd is. Dit onderwerp zal toch verder worden besproken tijdens de eerstvolgende raadsvergadering.

Onze Ambassadeurs