Bekendmaking Prins Carnaval in Zwaag gaat dit jaar digitaal door

Geschreven door Redactie
Bekendmaking Prins Carnaval in Zwaag gaat dit jaar digitaal door

Op de elfde van de elfde om elf over elf vindt in de carnavalsregio's traditiegetrouw de onthulling van Prins Carnaval plaats: hèt startschot voor het carnavalsseizoen. De Westfriese organisatoren zijn wat eigenwijs en bij de carnavalsvereniging in Zwaag gebeurt dit hier pas aanstaande zaterdag, maar wel met een thuis-blijf-editie.

Dit jaar gaat dat anders. "Via een website is de bekendmaking van de prins live te volgen. Vanaf 20.30 uur laten we beelden van vorig jaar zien om in de sfeer te komen en om 21:00 start de bekendmaking", vertelt Bot. Zelfs aan een natje en een droogje is gedacht. De carnavalsfeesten vinden altijd plaats in De Witte Valk in Zwaag, maar die loopt door de horecasluiting de inkomsten mis. "Bij de Witte Valk kun je een Borreltas kopen, zodat je toch op de nieuwe prins kan proosten."

Na de bekendmaking van de prins, staat er nog een belangrijke bekendmaking op het programma, vertelt Bot. Want ook al heeft de carnavalsvereniging eerder aangekondigd dat carnaval gewoon doorgaat, hoe de optocht vormgegeven wordt is nog onzeker. "Normaal gesproken starten de bouwgroepen na de prins bekendmaking met het bouwen, we willen hen dus aanstaande zaterdag ook duidelijkheid geven over of de optocht doorgaat of niet."

Onze Ambassadeurs