Verhalen en foto’s over echte winters

Geschreven door Redactie
Verhalen en foto’s over echte winters

Het Zuiderzeemuseum is op zoek naar warme herinneringen aan koude winters.

Inwoners uit de regio Enkhuizen en omstreken wordt gevraagd herinneringen, persoonlijke ervaringen, foto’s en filmbeelden te delen via mijnzuiderzee.nl.

Samen schetsen hun bijdragen een tijdsbeeld van de sfeer en beleving van ‘echte’ winters in de twintigste eeuw. De verhalen krijgen een blijvende plek op het online verhalen platform mijnzuiderzee.nl en zijn in digitale vorm in de Wintertentoonstelling te zien. Verhalen en foto’s die voor 1 maart 2021 worden gedeeld, maken kans op min deze tentoonstelling extra uitgelicht te worden.

De winters in Nederland zijn niet meer wat ze zijn geweest. Door de opwarmende aarde verwachten meteorologen dat strenge winters zeldzamer worden. Deel jouw herinneringen aan ijsbloemen, kruiend ijs en ondergesneeuwde auto’s. Stuur foto’s in van hoe jij vroeger de deur uit ging toen het sneeuwde of vroor en van wat je nu draagt in de winter. Schrijf over de oversteek Enkhuizen – Stavoren en het souvenir dat je toen kocht. En ga in je fotoalbum op zoek naar een mooie foto van een schaatstocht op natuurijs. Het Zuiderzeemuseum is nieuwsgierig naar deze verhalen en foto’s.

Onze Ambassadeurs