De Zuiderzeeroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2021

Geschreven door Redactie
De Zuiderzeeroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2021

De Kustroute, de Oranjefietsroute en de Zuiderzeeroute zijn genomineerd voor de uitverkiezing van de Fietsroute van het Jaar 2021.

De uitreiking van de trofee is op 19 februari, dat is tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Als gevolg van de coronacrisis gingen veel Nederlanders met hun fiets op pad. Fietsen is niet alleen een duurzame en veilige activiteit, maar past ook bij een gezondere levensstijl.
Het doel van de Fietsroute van het Jaar-uitverkiezing is om overheden en andere organisaties te stimuleren om kwalitatief goede routes uit te kiezen. De jury let daarbij  op bewegwijzering, wegdek, voorzieningen onderweg en aantrekkelijkheid van de omgeving. In aanmerking voor de 2021-verkiezing kwamen routes die tussen september 2019 en medio september 2020 zijn gerealiseerd of ingrijpend zijn vernieuwd.

De genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2021 zijn:

Iron Curtain Trail,van Gmünd naar Bratislava (420 km) Oostenrijk/Tsjechië/Slowakije, Kustroute, Nederlands deel (610 km) van Cadzand naar Bad Nieuweschans en Oranjefietsroute, van Apeldoorn naar Moers (225 km) Nederland en Duitsland.

En natuurlijk de Zuiderzeeroute (440 km) in Nederland, de route om de voormalige Zuiderzee is vernieuwd. Van in totaal 440 km, is 95 km compleet vernieuwd. Onderweg op de Zuiderzeeroute passeer je tal van vissersplaatsjes, leer je meer over de watersnoodrampen en herleven de tijden van de Hanze en VOC.

Kijk voor meer op www.Lfzuiderzeeroute.nl

Onze Ambassadeurs