Britten ontkennen doorbraak rond visserijdeal

Geschreven door Redactie
Britten ontkennen doorbraak rond visserijdeal

Britse regeringsfunctionarissen ontkennen berichten in de Britse media dat er een doorbraak is in de onderhandelingen met de EU over de visserij.

Volgens diverse Britse media hadden bronnen binnen de EU een doorbraak gemeld.

Als er voor het eind van december geen akkoord is, komen veel Urker vissers in problemen. Hun kotters vissen nu in Britse territoriale wateren naar schol en tong. Zonder akkoord zijn die wateren per 1 januari 2021 verboden gebied.

Officieus zijn de laatste dagen ingegaan waarin de Brexit-onderhandelaars een akkoord kunnen sluiten. Naast de afspraken over de visserij is er ook nog geen overeenstemming over de regels over eerlijke handel tussen Europese en Britse bedrijven. Verder moet nog worden afgesproken hoe eventuele handelsgeschillen moeten worden opgelost.

Afgelopen vrijdag liepen de onderhandelingen vast. Zaterdag belden de Britse leider Boris Johnson en EU-leider Ursula von der Leyen een uur lang met elkaar. Na afloop werd bekendgemaakt dat de onderhandelingen zondag weer zouden worden voortgezet. Maandag hebben Johnson en Von der Leyen opnieuw contact.

Onze Ambassadeurs