Geen traditionele kerstbomeninzameling

Geschreven door Redactie
Geen traditionele kerstbomeninzameling

De traditionele kerstbomenactie gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Er is in Hoorn dus geen inzameling en versnippering van kerstbomen met de daaraan gekoppelde verloting.

De coronamaatregelen moeten verspreiding van het virus tegengaan. Wethouder Simon Broersma: 'Een actie waarbij kinderen mogelijk bij inwoners aanbellen om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen, gaat tegen deze maatregelen in. Bovendien stimuleert het contact tussen inwoners en de medewerkers van de gemeente bij het afleveren van de kerstbomen. De gemeente vindt het daarom niet verstandig om dit jaar een kerstbomenactie te houden.’ De kerstboomverbranding was vorig jaar al afgeschaft.

De gemeente zet uw oude kerstbomen om in compost en energie. De takken en naalden worden verwerkt tot compost. De stam wordt versnipperd en in de bio-energiecentrale wordt er groene elektriciteit en warmte van gemaakt. Het is daarom erg belangrijk dat er geen kerstversiering meer in de boom aanwezig is. Je boom kun je  inleveren bij afvalbrengstation Hoorn, Factorij 29a in Zwaag in de container voor planten, bomen en struiken. Het afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.15 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag van 08.00 uur tot 15.00 uur en zondag van 12.00tot 17.00 uur. De verruimde openingstijden gelden tenminste tot 1 februari 2021.

De gemeente haalt kerstbomen op die tussen 4 en 8 januari 2021 langs de weg worden gezet. Leg je kerstboom daarvoor klaar langs de weg van de wijkontsluitingswegen (zoals zoals De Weel in de Grote Waal, Zwaagmergouw in Risdam en Rijnweg in Kersenboogerd). Dus niet in de woonstraten. De opgehaalde kerstbomen worden verwerkt zonder publiek.

Onze Ambassadeurs