Is jouw badkamer klaar voor de toekomst?

Geschreven door Redactie
Is jouw badkamer klaar voor de toekomst?

Ga je jouw badkamer verbouwen of aanpassen? Overweeg dan eens om er meteen voor te zorgen dat je zo lang mogelijk comfortabel gebruik kunt maken van je badkamer.

Je badkamer verbouwen of aanpassen begint met goed nadenken over het bad of de douchecabine. In een toekomstbestendige badkamer is het belangrijk dat je niet over een verhoging hoeft te stappen om je douche of bad in- en uit te komen. Zeker als de badkamervloer nat is, brengt dat risico´s met zich mee, hieronder lees je een aantal oplossingen.

Optie 1: drempelloze douche

Je kunt je douchecabine, douchebak of badkuip (laten) verwijderen uit je badkamer en in plaats daarvan een drempelloze douchecel realiseren. De vloer en muur rondom de douchekop worden dan net als de rest van de badkamer betegeld. De douchecel wordt gescheiden van de rest van de badkamer door middel van een douchegordijn of (glazen) scherm.

Optie 2: steunbeugels

Je kunt steunbeugels aanbrengen waaraan je je kunt vasthouden als je in- of uitstapt. Steunbeugels in de douche bieden ook houvast bij het wassen.

Optie 3: bad met deurtje

Er zijn ook baden met een deurtje. Dit deurtje gaat naar binnen open en heeft een speciale rubberen rand die het bad waterdicht afsluit. zo kun je veilig en comfortabel in bad stappen.

Maar er zijn meer dingen om aan te pakken in de badkamer. Zoals bijvoorbeeld gladde vloeren, neem een verstelbare douchekop, zorgen voor houvast bij het douchen enzovoort.

Meer informatie en handige tips over deze onderwerpen vind je op www.lekkerblijvenwonen.nl. Je krijgt er waardevolle informatie en tips om zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen op uw eigen vertrouwde stek.

Onze Ambassadeurs