Spinazie feta bladerdeegrolletjes voor oud en nieuw!
Lekker vegetarisch hartig hapje met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje tijdens oud en nieuw.
Wat heb je nodig?
1 rol vers bladerdeeg, 200 gram feta kaas, 400 gr verse spinazie (of diepvries), snufje peper, 1 ei en 2 eetlepels pijnboompitten.
Verwarm als eerst de oven op 200 graden. Bak de spinazie in een grote pan tot deze geslonken is. Je kunt ook eventueel spinazie uit de diepvries ontdooien. Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Breng het mengsel op smaak met een flinke snuf peper. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel de spinazie erover en kruimel hier de feta in kleine stukjes over. Bestrooi met wat pijnboompitten. Rol het bladerdeeg voorzichtig op. Snijd met een scherp mes de rol in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het los geklopte ei. Bak deze 15 tot 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!