De aarde draait sneller
Wetenschappers hebben gemerkt dat de aarde versnelt; het gaat zoveel sneller nu ze de lengte van een dag willen aanpassen.
Een dag op aarde staat bekend als 24 uur of 1440 minuten of 86.400 seconden; dit is de tijd die de aarde nodig heeft om eenmaal rond zijn as te draaien, waardoor dag wordt gecreëerd voor gebieden die naar de zon zijn gericht, en nacht voor degenen die er niet vandaan zijn. Maar gooi je horloges en kalenders nog niet helemaal weg; het verschil in snelheid is slechts enkele seconden, hoewel zelfs seconden grote invloed kunnen hebben op dingen op en buiten de aarde.
Over het algemeen is de snelheid van de rotatiesnelheid van de aarde in de loop van de tijd afgenomen. De vertraging is in de loop van de tijd ook veranderd; de gesmolten kern van de aarde, de vloeibare atmosfeer en de vloeibare oceanen, gecombineerd met gravitatie-invloeden door nabijgelegen lichamen zoals de maan, kunnen het vertragen van de rotatie van de aarde helpen vertragen. Precisie-atoomklokken, ruimtesystemen en hightech computersystemen vereisen geavanceerde, zeer nauwkeurige tijdmetingen. Terwijl wetenschappers worstelen om erachter te komen waarom deze tijdsverschuiving plaatsvindt en hoe ze kunnen voorkomen dat systemen daardoor falen, is één ding zeker: 2021 wordt waarschijnlijk het kortste jaar ooit geregistreerd vanwege hoe snel de aarde draait.