Hoe je je natuurlijke haartextuur perfect verzorgt

Geschreven door Redactie
Hoe je je natuurlijke haartextuur perfect verzorgt

Allereerst moet je weten dat wat je haartextuur ook is, perfect is. Maar als mensen willen we altijd wat we niet hebben. Mensen met steil haar zouden grote krullen willen, mensen met krullen zouden ze glad willen maken. Het bestrijden van je haartextuur kan je in feite meer schade, breuk en kroezen achterlaten.

Het omarmen zoals het is, is beter. We zijn hier om je te vertellen hoe je het meeste uit je haartextuur kunt halen, maar eerst moet je een paar dingen leren over je haartextuur.

Wat zorgt voor textuur in je haar? Meestal zijn het je etniciteit en genetica die de haartextuur bepalen waarmee je wordt geboren. De vorm van je haarzakje bepaalt of je steil, krullend of golvend haar hebt.

Als je steil haar hebt, gebruik dan een goede shampoo en een conditioner speciaal voor jouw haar en hoofdhuidtype. Je kunt ook een goede leave-in conditioner gebruiken. Kies de juiste borstel en haardroger. Zorg ervoor dat je het meeste vocht uit je haar haalt. Druk daarna met een steiltang op het haar, dit helpt om je haar goed af te werken.

Als je haar golvend is heeft je haar meer hydratatie nodig dan steil haar en dat is geen nieuws. Gebruik een goede leave-in conditioner en een druppel arganolie om het vocht vast te houden. Als je klaar bent met deze stap, is het aan jou of je ervoor wilt kiezen om je haar te stylen met een hot tool of zonder. Je kunt je golvende haar op natuurlijke wijze laten drogen of het goed kneden. Je kunt een föhn met diffuser gebruiken voor een zachte, natuurlijke golf of een tang om een ​​modernere strandgolf te definiëren.

Er is geen twijfel aan dat vrouwen met krullend haar de neiging hebben om het haar recht te trekken om het beter beheersbaar te maken. Maar het verwoest daarbij hun natuurlijke textuur. Krullen hebben de neiging om sneller vocht te verliezen dan golvend en steil haar. Daarom zal het helpen om een ​​iets zwaardere leave-in-conditioner te gebruiken. Borstel je haar niet als het droog is, anders open je alleen je krullen en ziet je haar er kroezend uit. Scrunch je haar met een goede krulcrème en voeg een klein beetje arganolie toe voor extra vocht. Laat de krullen zichzelf vormen door een kam met wijde tanden te gebruiken. Neem de tijd met krullend haar.

Onze Ambassadeurs