Recordaantal deelnemers aan Nationale Tuinvogeltelling verwacht

Geschreven door Redactie
Recordaantal deelnemers aan Nationale Tuinvogeltelling verwacht

De Vogelbescherming verwacht een recordaantal deelnemers aan de achttiende Nationale Tuinvogeltelling van dit weekend. Dat komt omdat we vanwege het coronavirus noodgedwongen veel thuiszitten. Het doel van de telling is om vast te stellen hoe vogels in de winter tuinen en balkons gebruiken. Het afgelopen jaar telden ongeveer 2000 Flevolanders zo'n 36.000 vogels.

De deelnemers aan de telling moeten een half uur bijhouden welke vogels in de tuin of op het balkon zitten. Overvliegende vogels tellen niet mee. De tellingen kunnen via een app doorgegeven worden aan de Vogelbescherming. Op die manier kunnen de onderzoekers zien hoe het gaat met verschillende soorten tuinvogels en de dieren beter helpen en beschermen.

De Flevolandse top drie bestond vorig jaar uit de huismus, de koolmees en de pimpelmees. Met spreeuwen gaat het volgens de Vogelbescherming de laatste jaren slecht. Landelijk stond deze vogel het afgelopen jaar zelfs niet meer in de top 10 van meest getelde vogels. In Flevoland eindigde de spreeuw toen nog wel op de negende plaats. Hoe de lijst er dit jaar uit komt te zien, wordt na dit weekend duidelijk.


Onze Ambassadeurs