Het noorderlicht spotten

Geschreven door Redactie
Het noorderlicht spotten

Een unieke ervaring om mee te maken.

Zweeds Lapland bestaat uit een glooiend heuvellandschap, heldere rivieren, uitgestrekte bossen, veel sneeuw en natuurlijk romantiek. Want wie droomt er nou niet van om samen op een slee, getrokken door husky’s, door een prachtig besneeuwd landschap te sleeën? En als je mazzel hebt, spot je ook nog eens het noorderlicht!

De beste plek in de wereld om het noorderlicht te spotten is het Abisko National Park in Zweeds Lapland. Het unieke klimaat van het gebied zorgt ervoor dat de lucht meestal helder is en de lichtvervuiling nihil blijft. Het noorderlicht is het resultaat van de interactie tussen de zonnewinden en de magnetische velden van de aarde. Met de perfecte weersomstandigheden is de kans op het spotten van het noorderlicht in Zweeds Lapland erg groot.

Glanzend en magisch, de dans van het noorderlicht is een spectaculair schouwspel waar je in Zweeds Lapland vaak van kunt genieten. Het is misschien een mythe, maar veel mensen beweren ook het noorderlicht te hebben gehoord op het punt waar het het meest intens is. Eén ding is zeker, het is een unieke ervaring om mee te maken.






Onze Ambassadeurs