Gemeente Hoorn bezorgd stempassen op verkeerde adressen

Geschreven door Redactie
Gemeente Hoorn bezorgd stempassen op verkeerde adressen

Door een fout zijn 1470 stempassen verkeerd bezorgd.

Alle mensen in Hoorn om wie het gaat ontvangen een brief met uitleg en excuses vanuit de Gemeente. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres.

Bordje naar stembureau

In de afgelopen dagen zijn de stempassen bezorgd. Door een fout zijn 1470 stempassen verkeerd bezorgd. Bij het afdrukken van de stempassen zijn de adressen gebruikt waar mensen op 17 november 2020 stonden ingeschreven in Hoorn. De stempassen die verkeerd zijn bezorgd, heeft Gemeente Hoorn ongeldig gemaakt. Zo kan niemand daarmee stemmen. Alle mensen in Hoorn om wie het gaat ontvangen een brief met uitleg en excuses. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres.

Ben jij tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 verhuisd?

Mensen die zijn verhuisd binnen de gemeente Hoorn of vertrokken zijn uit de gemeente Hoorn tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 hebben een stempas op hun oude adres gekregen. Deze mensen staan bij de gemeente op het goede adres ingeschreven. Maar bij het afdrukken van de stempassen is het adres gebruikt waar inwoners op 17-11-2020 stonden ingeschreven in Hoorn.

Heb jij een stempas ontvangen van iemand die niet meer op dit adres woont?

Gemeente Hoorn vraagt je vriendelijk deze stempas te verscheuren en weg te gooien. Je hoeft deze stempas niet door te sturen naar de oude bewoners. Als de oude bewoners in de gemeente Hoorn wonen, krijgen zij een nieuwe stempas van de Gemeente toegestuurd. Als zij in een andere gemeente wonen, krijgen zij van die gemeente een stempas.

Ben jij  in de afgelopen maanden vanuit een andere gemeente naar Hoorn verhuisd? Jouw stempas is dan nog niet verstuurd. Ook niet naar het oude adres. Je krijgt uiterlijk begin maart je stempas toegestuurd.

Excuses vanuit de Gemeente 

Gemeente Hoorn betreurd de fout. Momenteel loopt er een onderzoek naar hoe dit probleem is ontstaan en hoe het in het vervolg voorkomen kan worden. 







Onze Ambassadeurs