Hoorn kan maximaal 4500 huishoudens helpen met rondkomen

Geschreven door Redactie
Hoorn kan maximaal 4500 huishoudens helpen met rondkomen

De gemeente Hoorn vindt dat iedereen moet kunnen rondkomen. Dat is het doel van het nieuwe beleid voor inwoners die moeite hebben met rondkomen of schulden hebben. Het beleid richt zich nu op het vroegtijdig signaleren en voorkomen van problemen.

Uitgangpunt voor de hulp is dat het persoonlijk, laagdrempelig en duidelijk is, met ruimte voor maatwerk. Naar schatting kan de gemeente met dit totaalaanbod zo’n 4500 huishoudens te helpen.

In een enquête van de gemeente onder inwoners gaf 15% aan moeite te hebben met rondkomen. Nog eens 18% heeft de ene maand wel genoeg geld om de rekeningen te betalen en de andere maand niet. In heel Nederland heeft 38% moeite met rondkomen. Hoorn doet het iets beter dan dit gemiddelde, maar elke huishouden dat problemen ervaart is er een teveel. Inwoners van Hoorn moeten duidelijk weten, dat de gemeente voor je klaarstaat als dat nodig is. 

Met dit nieuwe beleid wil de gemeente de komende jaren bereiken dat inwoners en hun omgeving beter in staat zijn om geldzorgen te signaleren en op te kunnen oplossen, maar ook dat zij hulp durven vragen. 

Blijf er dus niet mee zitten en praat erover of zoek hulp bij team Rondkomen van 1.Hoorn. Meer informatie op www.hoorn.nl/rondkomen.














Onze Ambassadeurs