Ruim honderd verkeersboetes in de Weel in Hoorn

Geschreven door Redactie
Ruim honderd verkeersboetes in de Weel in Hoorn

In Hoorn zijn een week lang, dagelijks op verschillende tijdstippen, verkeerscontroles gehouden. De politie lette vooral op snelheid, het niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week was De Weel in Hoorn aan de beurt.

Op De Weel gebeuren veel ongevallen waarvan ongeveer een derde met letsel. In oktober 2019 kwam een overstekende vrouw op een fiets  om het leven na een aanrijding met een personenauto.

Deze week is er voornamelijk gecontroleerd op snelheid. Volgens de politie ligt de piek in de namiddag en avond. De hoogst gemeten snelheid was 116km per uur, waar 50 km per uur het maximum is. Met een dergelijke snelheid heb je zeker een afstand van negentig tot honderd meter nodig om te stoppen. Levensgevaarlijk dus op dit traject en bij een aanrijding met bijvoorbeeld een voetganger of fietser vrijwel zeker dodelijk. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en zal zich moeten verantwoorden bij de verkeersofficier.

In totaal werden er in die week ruim honderd bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ook werd er geschreven voor andere zaken zoals het rijden zonder rijbewijs op een bromscooter en het rijden zonder apk en verzekering.




Onze Ambassadeurs