Daling van coronabesmettingen, situatie nog zorgelijk

Geschreven door Redactie
Daling van coronabesmettingen, situatie nog zorgelijk

In Hoorn is opnieuw een daling te zien als het gaat om het aantal nieuwe coronabesmettingen. Dit blijkt uit de cijfers van de GGD van 16 tot 23 maart. Het aantal nieuwe coronabesmettingen per 100.000 inwoners lag in deze periode op 406.

Een week daarvoor was dit nog 520. Hoorn zit nog wel ver boven het landelijk gemiddelde van 264 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Het aantal ziekenhuisopnames lag in de periode van 16 tot 23 maart op 22 per 100.000 inwoners. De situatie is dus nog erg zorgelijk.

Om het aantal besmettingen niet verder op te laten lopen, is het belangrijk om alle basismaatregelen op te volgen. Zoals het goed handen wassen. Belangrijk is daarbij dat u onder meer uw handen goed nat maakt en vloeibare zeep gebruikt uit een pompje. Zorg er dan voor dat uw handen, vingers, en polsen goed bedekt zijn met zeep en wrijf de handen 20 seconden over elkaar, voordat u de zeep afspoelt met stromend water. Kijk voor meer informatie en de andere basismaatregelen op www.rijksoverheid.nl/corona.

Vaccineren is een belangrijke stap naar een samenleving zonder coronamaatregelen. De verwachting is dat vanaf begin juni veel meer mogelijk is, omdat dan een grote groep mensen gevaccineerd is. Vanaf 1 april wordt IJsbaan de Westfries in Hoorn ingezet als vaccineerlocatie. Volgens de planning heeft in juli 2021 iedereen vanaf 18 jaar, die gevaccineerd wil worden, een eerste prik gehad. Ook het gebruik van toegangstesten moet meer mogelijk maken. Op voorwaarde dat de corona-cijfers dit toelaten, worden de komende periode proeven gedaan bij bijvoorbeeld kleinschalige evenementen en activiteiten.

Onze Ambassadeurs