Wat is er allemaal te doen op (corona) Koningsdag?

Geschreven door Redactie
Wat is er allemaal te doen op (corona) Koningsdag?

Koningsdag 2021 wordt voor de tweede keer in corona-omstandigheden gevierd.

Wederom geen grote Oranjefeesten in de Flevolandse steden en dorpen. Maar er worden toch heel wat activiteiten georganiseerd; virtueel of coronaproof.

Noordoostpolder

In Emmeloord wordt traditiegetrouw om 10:00 uur de grootste vlag van Nederland gehesen. Deze vlag is 25 bij 37,5 meter. Via de website van de gemeente kan het moment live gevolgd worden.

Fitness en oud-Hollandse spelletjes worden gecombineerd in de KING'S WALK. Het vitaliteitscentrum organiseert buiten een parcours van vijf kilometer lang met allerlei oud-Hollandse spelletjes. Om de vijf minuten start een deelnemer; die moeten zich vooraf aanmelden.

Genieten van wat muziek? Dat kan tussen 10:00 en 11:00 uur in de buurt bij de Poldertoren in Emmeloord. Stadsbeiaardier Anne Kroeze bespeelt het carillon en heeft een programma samengesteld met verschillende muziekstijlen. Om 10.00 uur wordt gestart met het Wilhelmus, waarbij ook twee trompettisten met de stadsbeiaardier meespelen. Het programma wordt in de middag herhaald - tussen 15.00 en 16.00 uur.

Onze Ambassadeurs