Nieuwe activiteiten Dorcas Winkel Hoorn

Geschreven door Dorcas Winkel Hoorn
Nieuwe activiteiten Dorcas Winkel Hoorn

Voor wie ons nog niet kent, Dorcas Winkel Hoorn is één van de 41 kringloopwinkels van Dorcas International Aid in Almere (voorheen Andijk). Wie meer wil weten over Dorcas vindt alle informatie op www.dorcas.nl 

Na de laatste lockdown zijn we begonnen met een plantenasiel, tijdens corona begonnen veel mensen met het stekken en kweken van planten en daaruit komen de plantenasiels en plantenbiebs voort. In onze winkel bieden wij een plek voor binnen- en buitenplanten die teveel zijn of te groot, maar ook stekjes en zaden zijn welkom. Wij vertroetelen de ingebrachte planten en geven ze eventueel een nieuwe woning (lees bloempot). De opbrengst van de verkoop van deze planten komen ten goede aan de goede doelen van Dorcas. 

Aangezien nog lang niet iedereen op de hoogte is van deze nieuwste activiteit doen wij via deze weg een oproep om je planten, als er teveel zijn of de hobby uit de hand gelopen is, bij ons een tweede kans te geven en iemand anders er blij mee te maken. 

En dan nog een nieuwe activiteit, onze creatieve werkplek, als het straks weer mogelijk is om met elkaar in één ruimte te zitten, bieden wij hier een plek voor een praatje, kopje koffie en natuurlijk hopen we dat er veel leuke dingen worden gemaakt die in onze winkel verkocht kunnen worden. Maar het is nu al mogelijk om met twee personen creatief in actie te komen, dit kan op dinsdag of donderdag. Wil je meer weten neem dan tijdens openingstijden contact met ons op.

We ontvangen nu al veel mooie creaties die in de winkel te koop zijn, want dat kan natuurlijk ook, je gaat thuis aan de slag en brengt het naar de winkel. Wij zijn er erg blij mee. Het gaat niet alleen om haken, breien of kaarten maken, er zijn zoveel leuke dingen te bedenken waar een ander blij van wordt (die misschien niet zo creatief is). 

En wil je aan de slag als vrijwilliger bij Dorcas Hoorn neem dan ook even contact met ons op dan vertellen wij je meer over de mogelijkheden in onze winkel. 

 

Onze Ambassadeurs