Oproep: deel jouw idee voor een ‘inclusief Hoorn’

Geschreven door Redactie
Oproep: deel jouw idee voor een ‘inclusief Hoorn’

Burgemeester Nieuwenburg roept alle inwoners, ondernemers, instellingen en verengingen in Hoorn op om hun ideeën voor een ‘inclusief Hoorn’ te delen. De oproep maakt deel uit van de stadsgesprekken over discriminatie.

Hoe zorgen we samen voor een gemeente waar iedereen erbij hoort en iedereen mee kan doen? Wat moet er dan gebeuren, of wat juist niet? Burgemeester Nieuwenburg roept alle inwoners, ondernemers, instellingen en verengingen in Hoorn op om hun ideeën voor een ‘inclusief Hoorn’ te delen. Van de ingezonden ideeën maakt de gemeente een vlog-serie, die onderdeel uitmaken van het eerste luisterseizoen.

Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur brede stadsgesprekken te organiseren. De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. Het eerste ‘luisterseizoen’ bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van een podcastserie, talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een vlogserie met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn delen.

Je kunt jouw idee tot uiterlijk 4 juni aanmelden via Voor een Mooie Stad. Hier zijn ook alle afleveringen van de stadsgesprekken terug te vinden.


Onze Ambassadeurs