Homemade ice cream

Geschreven door Redactie
Homemade ice cream

Lekkere verkoeling met het warme weer

Niks is lekkerder en verkoelender met het warme weer dan een ijsje. In plaats van naar de ijscoman of ijssalon te gaan is het ook super leuk om je eigen ijs te maken. Dus wil je dit nou ook proberen volg dan deze stappen.

Wat je allemaal nodig heb zijn 250 ml volle melk, 250 ml slagroom (geen light variant of iets dergelijks), 4 eidooiers (maat L), 75 gram witte basterdsuiker en een ijsmachine of platte bak voor in de vriezer.

Verwarm als eerste de melk tot ongeveer 70 graden. Als je vanille ijs maakt, laat hier dan een opengesneden vanille peul in mee trekken. Mix de eidooiers samen met de suiker tot een gelige, dikke massa in een kom. Zorg dat de suiker helemaal is opgelost en schenk vervolgens al roerend het eimengsel bij de melk. Zet het vuur hoger en verwarm dit geheel tot de eidooiers gaan binden (bij 82 graden). Blijf goed roeren en zodra de eidooiers gebonden zijn mag het geheel van het vuur af. Als je extra luchtig ijs wil kun je het nu nog met de mixer kloppen. Zet het geheel in de koelkast om het goed af te laten koelen. Klop als het is afgekoeld de slagroom lobbig tot het stijf is en meng dit door het mengsel heen. Voeg nu eventuele smaakmakers toe, dit kan van alles zijn. Voor sommige ingrediënten is een iets andere bereidingswijze nodig (bijvoorbeeld voor alcohol). Zoek dit van tevoren altijd nog even op. Zet het roomijsmengsel dan in een platte bak in de vriezer. Roer gedurende 2 tot 3 uur om de 30 minuten door het ijs om ijskristallen te voorkomen. Laat het daarna voor een nacht in de vriezer staan om goed te harden. Wanneer je alleen een vriesbak hebt is de vrieskracht minder sterk en moet je zowel voor het roeren als je volledige bevriestijd langer de tijd nemen.

Dit zijn alle stappen die jij moet ondernemen om je eigen ijs te maken en misschien maak je wel je eigen nieuwe smaak. Doe rustig aan met het ijs, want we willen natuurlijk geen brainfreeze. Eetsmakelijk!







Onze Ambassadeurs