Onderzoek naar haalbaarheid Hoorns Knarrenhof

Geschreven door Redactie
Onderzoek naar haalbaarheid Hoorns Knarrenhof

Het komende half jaar ondersteunt de gemeente Stichting Knarrenhof om een haalbaar plan te maken om een Knarrenhof in Hoorn te ontwikkelen. Hiervoor is de locatie Dovenetel 78 in beeld.

De gemeente en Stichting Knarrenhof hebben een intentieovereenkomst ondertekend om Knarrenhof Hoorn te ontwikkelen op de locatie Dovenetel 78. De overeenkomst houdt in dat de gemeente Stichting Knarrenhof een half jaar ondersteunt bij het maken van een haalbaar plan. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken, is de gemeente in een vroeg stadium betrokken.

Ontstaan Hof in Hoorn

In 2017 zijn inwoners gestart met het idee om een Hof in Hoorn te realiseren volgens het concept Knarrenhof. In 2019 is hiervoor de Vereniging Knarrenhof Hoorn opgericht. Het bestuur van de vereniging is dan ook blij dat deze zomer gestart kan worden aan het uitwerken van de plannen van hun woondroom.


Initiatief Stichting Knarrenhof

Stichting Knarrenhof is een landelijke organisatie met een maatschappelijk doel. De stichting wil levensloopbestendige woningen realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame senioren. Stichting Knarrenhof wil ongeveer 28 levensloopbestendige woningen bouwen. Dit doen ze in opdracht van de Vereniging Knarrenhof Hoorn en in samenwerking met woningstichting Het Grootslag. Het initiatief is een Collectief Particulier Opdrachtgeverschapsproject. Dit betekent dat de mogelijke kopers en huurders een actieve rol vervullen in de ontwikkeling van de locatie.

Onze Ambassadeurs