Opbrengst van drie jaar Serious Request hielp ruim 418.000 mensen

Geschreven door Redactie

De opbrengst van 3FM Serious Request over de jaren 2016, 2017 en 2018 heeft in totaal ruim 418.000 mensen geholpen. Dat meldt het Rode Kruis in de jaarverantwoording. De besteding van de ruim 1,5 miljoen euro die bij 2019-editie werd ingezameld om mensenhandel tegen te gaan, is vanwege de pandemie tijdelijk vertraagd.

In 2016 haalde 3FM geld op voor de behandeling van longontsteking bij kinderen onder de vijf jaar. De opbrengst van 8,7 miljoen euro is gebruikt voor het ondersteunen van vaccinatiecampagnes, het zorgen voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen, en het verbeteren van de gezondheidszorg.

In 2017 werd geld ingezameld voor families die elkaar uit het oog zijn verloren door oorlog of natuurgeweld. Het Rode Kruis gebruikte de opbrengst van ruim 5 miljoen euro voor de opsporing, contactherstel, familiehereniging, en het verzenden van starters- en voedselpakketten voor herenigde families.

In 2018 werd geld opgehaald voor drie goede doelen: de bescherming tegen natuurgeweld in de Filipijnen, Reanimatie en AED’s in Nederland en noodhulp in oorlog in Zuid-Soedan. Opbrengst: 1,4 miljoen euro.

Helaas voor het Rode Kruis: de samenwerking met 3FM en Serious Request is ten einde. Dit jaar wordt voor een ander doel gekozen.


Onze Ambassadeurs