Groen licht voor IKEC en woningbouw op locatie oude hockeyvelden

Geschreven door Redactie
Groen licht voor IKEC en woningbouw op locatie oude hockeyvelden

De raad heeft groen licht gegeven voor een IKEC en 140 appartementen op de locatie oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen. De raad besloot het raadsbesluit wel aan te passen.

Het amendement van CDA, Groen Links en ChristenUnie werd breed gesteund. Dit zorgde voor een aantal aanpassingen van het raadsbesluit. Zo komen er in plaats van drie sportzalen één grote zaal met compartimenten of twee sportzalen. En de parkeervoorziening bij het stadhuis wordt niet meegenomen in dit besluit. Hoorn heeft financieel beperkte mogelijkheden om alles te kunnen realiseren. Door deze aanpassingen kan het benodigde bedrag worden verlaagd.

Aanpassingen zijn mogelijk

De parkeervoorziening bij het stadhuis vormt geen wezenlijk onderdeel voor de realisatie van het IKEC op de oude hockeyvelden. Deze parkeervoorziening is ter compensatie van de huidige parkeerplaatsen op de oude hockeyvelden. Daarover kan later een apart besluit worden genomen bij de herontwikkeling van de locatie bij het stadhuis. Ook hebben de schoolbesturen aangegeven dat de aanpassingen aan de sportzalen mogelijk zijn als er extra ruimte wordt gecreëerd om bewegingsonderwijs te kunnen geven. Bijvoorbeeld in de vorm van speellokalen en mogelijkheden om buiten te bewegen.

Onze Ambassadeurs