Veel belangstelling voor graveeractie fietsen

Geschreven door Redactie
Veel belangstelling voor graveeractie fietsen

Woensdag 16 juni konden inwoners bij Station Hoorn gratis hun fiets laten graveren om fietsendiefstal te voorkomen. Ruim 100 mensen kwamen langs, bij 16 fietsen is een unieke code in het frame gegraveerd.

De graveeractie was een samenwerking tussen de gemeente en Hoornse politieagenten. Door uw fiets te graveren voorkomt u fietsendiefstal. Een gegraveerde fiets is namelijk niet aantrekkelijk voor dieven. Politieagenten waren aanwezig om te controleren of er gestolen fietsen langs werden gebracht. Dat was niet het geval.

Meestal al een code aanwezig

Van 10.00 tot 15.00 uur konden mensen hun fiets laten graveren. Hier kwamen ongeveer 115 mensen op af. Er werden 16 fietsframes gegraveerd. De meeste mensen die langs kwamen hadden namelijk al een registratiecode of framenummer op hun fiets. Dat was hen meestal niet bekend. Daarom kregen zij het advies een foto te maken van het unieke nummer, zodat zij dit bij diefstal aan de politie kunnen doorgeven. Bij 16 fietsen werd ter plekke een unieke code ingegraveerd. Daarnaast kregen mensen tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Onze Ambassadeurs