1 juli start proef parkeervergunningen in Juniusstraat en deel Tweeboomlaan

Geschreven door Redactie
1 juli start proef parkeervergunningen in Juniusstraat en deel Tweeboomlaan

Vanaf 1 juli tot en met 31 december is er een proef met vergunningparkeren in de Juniusstraat en Tweeboomlaan, tussen de Koepoortsweg en de Pater Bleijstraat.

Er wordt in deze straten veel geparkeerd door bezoekers van de binnenstad en werknemers van nabijgelegen instellingen en bedrijven. Omdat er te weinig parkeerplaatsen overblijven voor de bewoners zelf, is deze proef gestart.

Opzet proef

Vanaf 1 juli is de Tweeboomlaan tussen de Koepoortsweg en de Pater Bleijstraat en de hele Juniusstraat (inclusief de zijstraten) vergunningengebied. Er kan alleen geparkeerd worden met een parkeervergunning of kraskaart voor bezoekers. Handhaving controleert in beide straten op deze vergunningen en kraskaarten. In november wordt de proef al geëvalueerd door de werkgroep van bewoners en de verkeerskundige van de gemeente die de proef samen hebben voorbereid. Slaagt de proef, dan is er voor de bewoners voldoende tijd om in december een vergunning voor 2022 aan te vragen. Slaagt de proef niet, dan wordt de maatregel teruggedraaid.

Eerdere proef eenrichtingsverkeer

Eerder is al een proef uitgevoerd met éénrichtingsverkeer. Dit onder andere vanwege de krapte in de straat, waardoor auto’s elkaar moeilijk konden passeren. Deze proef bleek in de Tweeboomlaan succesvol en is daar definitief gemaakt. In de Juniusstraat is deze maatregel teruggedraaid, en is er een parkeerverbod over een lengte van zo’n 40 meter gekomen aan de noordzijde van de Juniusstraat vanaf de Koepoortsweg.

Onze Ambassadeurs