PVV: absurd hoge benzineprijs moet omlaag

Geschreven door Redactie
PVV: absurd hoge benzineprijs moet omlaag

De PVV wil dat het kabinet de accijnzen op brandstof verlaagt om de hoge brandstofkosten te compenseren. Een liter benzine kostte afgelopen week op sommige plaatsen al meer dan twee euro. De partij zegt dat de auto een melkkoe is geworden en die uitdrukking horen we niet voor het eerst.

De hoge benzineprijs kan niet liggen aan de stijgende olieprijs, zegt de PVV. Als het alleen daaraan lag zou de benzine in België en Duitsland namelijk net zo duur zijn, maar dat is niet het geval. Het lijkt er eerder op, dat het kabinet het autogebruik wil ontmoedigen.

Bij een benzineprijs van twee euro per liter gaat er op dit moment 1 euro 17 naar de fiscus. In een ideale wereld wordt de accijns- en BTW-heffing gelijkgetrokken met België en Duitsland, maar de PVV vindt een verlaging van bijvoorbeeld 30 cent per liter ook al een mooie stap.

PVV-kamerlid Edgar Mulder vindt het oneerlijk dat gesproken wordt over korting op de benzineprijzen: "Het is belasting die je niet meer int!" Bovendien stelt hij dat niet iedereen profiteert van goed openbaar vervoer. "In de stad rijdt iedere vijf minuten een tram, maar op het platteland is dat anders. Je moet het de gewone Nederlander niet onmogelijk maken om met de auto te rijden."



Onze Ambassadeurs