Kwijtschelding gemeentelijke schulden voor gedupeerde Hoornse inwoners toeslagenaffaire

Geschreven door Redactie
Kwijtschelding gemeentelijke schulden voor gedupeerde Hoornse inwoners toeslagenaffaire

De gemeentelijke schulden die gedupeerde ouders en hun toeslagpartners hebben als gevolg van de toeslagenaffaire worden kwijtgescholden.

Het college van burgemeester en wethouders van Hoorn heeft dit op 29 juni 2021 besloten om gedupeerde inwoners snel en adequaat te helpen. Hiermee loopt het college vooruit op de landelijke Verzamelwet hersteloperatie waarvoor in september het wetsvoorstel bij de Tweede Kamer wordt ingediend.

Problemen en schulden verlichten

In Hoorn zijn nu 150 (mogelijke) gedupeerde inwoners van de toeslagenaffaire bij de gemeente in beeld. Bij een aantal gedupeerden staan vorderingen open voor een bedrag van ongeveer 13.000 Euro. Wethouder Kholoud Al Mobayed is er duidelijk over: ‘We moeten alles doen om onze gedupeerde inwoners zo snel en goed mogelijk te helpen. Door de schulden die zij als gevolg van de toeslagenaffaire bij de gemeente hebben kwijt te schelden zorgen we voor rust, zekerheid en verlichting van problemen.’
Gedupeerde ouders en hun toeslagpartners die bij de gemeente bekend zijn hoeven zelf geen verzoek te doen om in aanmerking te komen voor de kwijtschelding. De gemeente neemt hiervoor zelf het initiatief en brengt de gedupeerde inwoners hiervan individueel op de hoogte.

Verzamelwet hersteloperatie toeslagen

Op 18 januari 2021 heeft het kabinet aangekondigd dat schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst en Toeslagen en andere publieke uitvoeringsorganisaties worden kwijtgescholden. Ook gemeenten en waterschappen zijn gevraagd om openstaande vorderingen kwijt te schelden. In september wordt het wetsvoorstel voor de landelijke Verzamelwet hersteloperatie ingediend bij de Tweede Kamer. De gemeente Hoorn loopt hierop vooruit om gedupeerde inwoners snel en adequaat te helpen.

Oproep voor gedupeerden

De toeslagenaffaire zorgt voor grote problemen. Bent u (mogelijk) gedupeerd door de toeslagenaffaire en heeft u hierover nog geen contact gehad met de gemeente? Neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat de deskundigen van 1.Hoorn u kunnen helpen bij de gevolgen die de toeslagenaffaire voor u heeft. U kunt bellen naar 0229 25 22 00 of een e-mail sturen naar rondkomen@hoorn.nl

Onze Ambassadeurs