Vandaag een nieuwe vlog over toekomst van Hoorn online

Geschreven door Redactie
Vandaag een nieuwe vlog over toekomst van Hoorn online

Iedere woensdag en zaterdag verschijnen er nieuwe vlogs waarin inwoners vertellen over hun ideeën voor een inclusief Hoorn.

In de vlog van 24 juli vertelt Rik Meester over zijn initiatief voor een referendum over de toekomst van het standbeeld van J.P. Coen.

Microfoon op het Ramen voor de stadsgesprekken

De vlogs zijn gemaakt als onderdeel van de Hoornse stadsgesprekken. De vlogs zijn te zien op de website van Voor een Mooie Stad en de website van lokale omroep Weeff.

Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen, kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen

De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. In dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een serie vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn delen. Alle afleveringen zijn te vinden op de website van Voor een Mooie Stad.

Vlogs

In mei riep de gemeente inwoners op om hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn te ontwerpen. In samenwerking met lokale vloggers vertellen deze inwoners in een vlog over hun ideeën voor een toekomst in Hoorn waarin iedereen telt en erbij hoort. Ook deze ronde van de stadsgesprekken levert weer veel verschillende invalshoeken op; van Keti Kotigesprekken tot Coen en van hoe sport kan verbroederen tot een idee voor het museum van de toekomst.

Referendum

In deze vlog gaan Desi Bootsman (bekend van Omroep WEEFF) en Pim Meijer in de haven van Hoorn in gesprek met Rik Meester. Toen het standbeeld van J.P. Coen in de zomer van 2020 opnieuw onderwerp van gesprek werd, nam Rik als inwoner het initiatief om zijn mede-inwoners met een referendum directer te laten stemmen over de toekomst van dit standbeeld. Rik is van mening dat een referendum onder andere kan leiden tot sterkere gevoelens van verbondenheid met je woonplaats en erbij horen, en dat het nieuwsgierigheid naar elkaars perspectief stimuleert.






Onze Ambassadeurs